hållbarhet tonfisk på burk öppnad

av haven? Feta fiskar, som lax, sill och makrill, är rika på omega-3-fetter som kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdom och är viktiga för hjärnans utveckling och funktion. Variera mellan feta och magra sorter och välj miljömärkt.

Generellt smakar burkar med filébitar bättre än finfördelade. Det är alltid den som ansvarar för livsmedlet oftast tillverkaren eller den som förpackar livsmedlet - som avgör vilken hållbarhet livsmedlet förväntas.

Tonfisk och pasta recept

Odlad lax behöver däremot inte frysas. Förvara den gravade fisken vid högst. Bakterier och virus dör av värme. Socker hämmar bara bakterier till en viss grad. Vildfångad (inte odlad) lax och öring från Östersjön inklusive Bottniska viken och dess älvar, Vänern och Vättern sik från Vänern och Vättern röding från Vättern. De flesta livsmedel behöver märkas med "bäst före-dag" eller i vissa fall "sista förbrukningsdag för att man som konsument ska få en uppfattning om hållbarheten. Läs mer om tonfiskarter och bestånd.org. Med några burkar tonfisk på lut i skafferiet är det inte svårt att få till en god sallad, en matig macka eller en pastagratäng. Kvicksilver kan finnas i abborre, gädda, gös och lake och i stora rovfiskar som färsk tonfisk, svärdfisk, stor hälleflundra, haj och rocka.