släpkärra boro

3 500. För att kunna utröna vilken klassning en släpkärra har i förhållande till det fordon som är avsett att dra släpkärran måste man initialt förstå bestämmelserna kring olika körkortsbehörigheter. Släpkärrans maximala totalvikt får inte överstiga 3500kg. Bilens kapacitet Vilken är maximal tillåten belastning för bilen. Bromsen skall kunna manövreras från bilens färdbroms om släpkärran inte har påskjutsbroms påskjutsbroms får finnas på släpkärra med stel dragstång (dragstången är en fast förlängning av släpets chassi) och med en totalvikt som inte överstiger 3500kg. Kör på en lägre växel (motorbromsar) i branta utförslut för att spara bilens bromsar. Det vanligaste bromssystemet på husvagnar, hästtransporter, hästtransportsläp, båtvagnar och andra släpkärror till bilar är påskjutsbroms kombinerad med trumbromsar. Vid tillkopplad släpkära, skall sikten via de yttre backspeglarna vara minst 10 meter räknat från förarplatsen. Detta för att skadorna på omgivningen skall bli så små som möjligt i händelse av en incident.

I trummorna finns en expander som trycker mot bromsbackarna, vilket leder till att släpkärran bromsar. Körkortsbehörigheten BE, ger en rätt att framföra en tung släpkärra kopplat till personbil eller lätt lastbil. Det finns en mycket stor risk för bromsbortfall beroende på överhettning i bromstrummorna vid körning med släpkärra utför en lång brant utförsbacke om släpkärran är utrustad med påskjutsbroms.

Borotalco deo stick torr makt
Demmission sosnovyi borov

Förarens kapacitet vilken körkortsklass krävs för kombinationen av bil och släpkärra. Den påskjutande kraften överförs till bromsarna genom ett mekaniskt system. Montering av extra backspeglar utanpå bilens ordinarie backspeglar. Speglarna skall vara av sådan karaktär att de viks undan om du skulle råka stöta emot något. Viktigt vid körning i nedförslut med bromsad släpkärra. För att komma tillrätta med problemet vid körning på vägar med många och långa utförsbackar vid körning med släpkärra, kan följande tekniker tillämpas. När släpet trycker på bilen bakifrån aktiveras släpets bromsar.