örebro läns museum siggebohyttan

några av författarna som verkat på och kring Siggebohyttan. Gammal bergsmansbygd, i ett stråk från Siggebohyttan norrut finns ett flertal gruvfält och gruvhål. En av dessa var Siggebohyttans hytta med tillhörande. Smedja, smedjan är belägen på andra sidan vägen, mittemot de övriga byggnaderna, i anslutning till en bäck. I Linde och trakterna fia utbildning stockholms stad däromkring skrivs det mycket vackert. Byggnaden har varit större men en del är numera riven. Vår bestämda vilja och ambition är att kunna göra våra besöksmål till intressanta och tillgängliga mötesplatser.

Örebro läns museum är ett konst- och kulturhistoriskt museum med lokaler i centrala Örebro. Museet äger och driver också Siggebohyttans bergsmansgård utanför Nora, Gråbo arbetarmuseum i Karlskoga och. Örebro läns museum har verksamhet i ett flertal byggnader runt om i länet.

Där anordnas logdanser sommartid och det finns även möjlighet att hyra lokalen för privata fester. I över 100 år behölls gården inom släkten men 1901 fanns det ingen som kunde ta hand om den stora gården och inventarierna såldes på auktion. Under boden finns en källare med slaget valv. Astrid Lindén och Clas Thor berättar om dem i boken. Några av gårdarna och husen är mycket gamla vilket måste vägas in när det gäller anpassningsåtgärder. Byggnaden har de senaste 40-åren använts som kaffestuga. Weitere Informationen zu unseren Cookies und dazu, wie du die Kontrolle darüber behältst, findest du hier: Cookie-Richtlinie. Smedjan används vid enstaka tillfällen under sommaren,. Your name, your email, untitled 0 objects, do you hyra orangeriet uppsala really want to delete this list?

Siggebohyttan - Örebro läns museum Örebro läns museum