fäktning lund nybörjare

tröttnar man snart på att bära den till och från träningen varje gång. Privat utrustning ska inhandlas enligt följande: Under termin 2: handske sladd vapen, under termin 3: Under termin 4 och tidigast från 13 års ålder: plastrong väst byxor bröstskydd gäller kvinnor/flickor under termin 5: elväst (för florett-/sabelfäktare) reservvapen skjutdörrar helsingborg reservsladd. See All, videos, tack alla för en trevlig dag på klubbmästerskapet. Fransk-svensk ordlista för fäktare, de flesta ord och begrepp inom fäktning är på franska, därför har vi satt ihop en liten ordlista som du finner här. Vi rekommenderar att man genomgående köper kläder och mask med FIE-märkning. Under årets möte kommer kommer ytterligare två poster till styrelsen att öppnas upp, vilket kommer att ge oss ett. FIE-märkning, som innebär att plagget har en högre skyddsgrad och är godkänt för tävling. Nu har ni er chans! Nybörjarkurser och prova på, information från föreningar om nybörjar- och prova på-aktiviteter på Facebook » Facebookgruppen Fäktning för nybörjare. I klubblokalen finns ett antal skåp som man kan hyra under förutsättning att det finns något ledigt.

Ett extra skydd för bålen väst (egentligen en jacka byxor, knästrumpor, mask, handske, vapen och elsladd. Så snart vi fått dina uppgifter  kontaktar vi dig. Inför hösten har vi förstärkt vår tränarstab med Mads Hejrskov som ny chefstränare. Att bli föreningsfadder kostar ingenting för dig. Om du är kund hos Svenska Spel kan du bli föreningsfadder - och vara med och påverka så att vi får vara med och dela på pengarna. När man väl har allt är det sällan man behöver byta ut något, så när som på klingor och då och då en handske.

Fäktning, Lund lund, Sweden).
Detta är lugi Fäktförenings officiella sida på Facebook.
Fäktning handlar om sabel, florett och värja.
Tre vapen med lite olika regler.
Man mot man eller kvinna mot kvinna.

Om OS- och VM-medaljer, om ett snabbt fotarbete, en bra fysik och om en enastående koncentrationsförmåga. Fäktning är till för alla! Här är lite blandade bilder. Är ni en grupp som vill testa fäktning eller vill ni ordna barnkalas kan ni även besöka våra eventsidor på Facebook, sökord fäktning. Ta bara kontakt med en klubb så hjälper de dig! MFF Gripen anordnar massor av olika event för företag, kick-offer och svensexor/möhippor. Hoppa till sidans innehåll 20 augusti börjar våra aktiviteter för hösten, se vårt program till höger. Höstterminen 2018 (start 20 augusti fäktlekis, måndag och Onsdag.30 -.30, nybörjare 7 -.